مشکلات اقتصادی و اجتماعی چالش اصلی منابع طبیعی است

ساخت وبلاگ

برخی مشکلات وچالشهای منابع طبیعی کشور:

- اکنون چالش و تهدید اصلی منابع طبیعی مشکلات اقتصادی و اجتماعی در این عرصه هاست.

- میلیونها کیلومتر مرز مشترک  منابع طبیعی با اراضی کشاورزی ومستحدثات و...  در سطح کشور وجود داردکه با پرسنل محدودواندک مدیریت میشود که کار بسیار دشواری است و ولذا همه روزه شاهد دست اندازی سودجویان به عرصه های ملی چه در مراتع وچه در جنگلها هستیم.

- بیش از70 درصد عرصه های اغلب استانها، عرصه های ملی است،که متاسفانه چالش ها در این عرصه ها روز به روز بیشتر، جدیدتر و عمیق تر می شود و حتی حالت ویژه دارد.

- فرسایش خاک و رسوب از دیگر مشکلات این عرصه ها است. طبق برآورد کارشناسی متوسط فرسایش خاک در کشور بیش از 10تن در هکتار در سال است که این آمار مطلوبی نیست.

- حدود 2 یا 3 برابر ظرفیت مراتع کشور ،دام در این عرصه ها وجود دارد که یکی از علل اصلی تخریب آنهاست.

- وضعیت جنگلهای کشور وضعیت مطلوبی نیست وهرساله در حال نابودی بخشی از این جنگلها هستیم .

-  علم روز ،جنگل داری با دامداری در عرصه ها را توام متناقض می داند، دولت اگر بخواهد جنگل داری انجام بدهد باید با احترام برای ساکنین جنگل تصمیم بگیرد تا شغل شان ادامه پیدا کند و هم بتوان کار جنگل داری کردولذا لزوم برنامه ریزی اساسی در این مقوله ناگزیر است.

- بهره برداری از معادن متاسفانه بطور اصولی انجام نمیگیرد واغلب معدنداران از قدرت نفوذ ورایزنی بالایی برخوردار بوده واستخراج معدن بعضا به تخریب وسیع عرصه های ملی تبدیل شده است ومیزان ضایعات ونخاله های معدنی حجم بالایی را شامل میگردد که اغلب معدنداران آنها را در عرصه های ملی رها می نمایند.

- بدیهی است یک سازمان و یک نهاد نمی تواند مشکلات منابع طبیعی کشور را حل کند، یک عزم و نهضت عمومی لازم است، همانطوری که رهبری معظم فرمودند : فرهنگ منابع طبیعی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود.

- باید مشکلات محیط زیستی و اجتماعی و بیکاری حل گردد. اگر می خواهیم منابع طبیعی داشته باشیم ، باید مشکلات مردم به لحاظ اقتصادی و درآمدی حل گرددتا مردم خودشان منابع طبیعی را حفاظت کنند.

- معضلات فرا رو و تخلفات و تجاوزات این عرصه ها باید به صورت سیستمی کنترل و برخورد شود چون عرصه ها محدود است پس مدیریت هم باید مدیریت خاص باشد.

- مردمی که در حداقل هایشان مانده باشند برایشان منابع طبیعی و محیط زیست معنا ندارد، پس در درجه اول بایستی مشکلات اجتماعی مردم و مشکلات بیکاری حل گردد.

- با وجود این چالش ها سهم منابع طبیعی از اعتبارات حدود یک درصد اعتبارات استانی و حدود همین مقدار اعتبارات ملی است، در سال 92 که سال مطلوب تخصیص بودجه بود حدود 26 میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده بود یعنی به ازای هر هکتار عرصه های ملی سهمی حدود 22 هزار تومان می شد، آیا با این اعتبار می توان کارهای زیربنایی دربخش های حفاظت، سرمایه گذاری و احیاء و توسعه انجام داد.؟

- در سال 93 به طور کلی 30 درصد اعتبارات در نظرگرفته شده ،تخصیص پیدا کرد؟

- تنش آبی، تغییرات اقلیم، تغییر الگوی بارش ، بهره برداری بی رویه از جمله تهدیدها و چالش های فراروی عرصه های ملی است که این موارد دست به دست هم میدهند وعوارضی برای ما ایجاد می کنند که یکی از آنها سیل است که سال به سال افزایش می یابد.

- راهبرد افراط و تفریط ، آفات و بیماریها ، آتش سوزی ها ، خشکسالی ها، نداشتن طرح آمایش سرزمین، قاچاق چوب و کمبود اطفاء حریق و حضور دام، از دیگر چالش های عرصه های منابع طبیعی است.

- با وجود کمک های فعلی عرصه های منابع طبیعی با مشکل مواجه است یعنی پول، نیرو و کمک به اندازه کافی وجود ندارد.

- در حال حاضر یکی از اولویتهای کشور ما ،منابع طبیعی است و با توجه به این که اقلیم و شرایط فرق کرده است برای این که این عرصه ها را بدرستی حفظ کنیم باید امکانات و اعتبارات داشته باشیم که دولت می تواند این کار را بکند.

حافظان طبیعت آذربایجان...
ما را در سایت حافظان طبیعت آذربایجان دنبال می کنید

برچسب : مشکلات اقتصادی و ازدواج,مشکلات اقتصادی و طلاق,مشکلات اقتصادی و خانواده,مشکلات اقتصادی آموزش و پرورش,مشکلات اقتصاد وابسته به نفت,مشکلات, اقتصاد,مشکلات اقتصادی سیستان و بلوچستان,مشکلات اقتصادی ایران و راه حل,مشکلات اقتصادی کشورهای وابسته به نفت,مشکلات مناطق ویژه اقتصادی, نویسنده : 2shahabipor5 بازدید : 32 تاريخ : شنبه 17 مهر 1395 ساعت: 14:56